Потяги в майбутнє: розвиток залізничного сполучення між Україною та ЄС у 2017 (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потяги в майбутнє: розвиток залізничного сполучення між Україною та ЄС у 2017 (інфографіка)

Казна та Політика
2694
Безвізовий режим з ЄС відкрив перед українською залізницею можливості для освоєння ринку міжнародних перевезень. Якщо, виходячи з даних Центру громадського моніторингу та контролю, перший закордонний маршрут з Києва до польського Перемишля був запущений ще в грудні 2016 року, то через рік «Укрзалізниця» пропонує пасажирам вже більше 10 поїздів, які прямують в країни ЄС.
Серед напрямків: Польща, Словаччина, Угорщина, Болгарія, Чехія, Румунія і Австрія.
Зокрема, поїздом з України можна доїхати до Варшави, Братислави, Праги, Кощіце, Бухареста, Будапешта і Відня.
І хоча більшість міжнародних поїздів їдуть із Києва, дістатися до Європи на поїзді можна не тільки зі столиці.
Наприклад, потяг до Перемишля їде з зупинками у Вінниці, Хмельницькому і Тернополі. У свою чергу зі Львова курсують потяги в Варшаву, Вроцлав і Будапешт, а зі станції Вадул-Сірет Чернівецької області їдуть потяги в Бухарест і Сучаву.
Потяги в майбутнє: розвиток залізничного сполучення між Україною та ЄС у 2017 (інфографіка)
В «Укрзалізниці» запевняють, що це тільки початок включення України до європейської транспортної мережі. Про зацікавленість у створенні прямого залізничного сполучення з Україною вже заявила Литовська залізниця. Тому, можливо, вже в 2018-2019 роках буде запущений потяг Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига-Таллінн.
Що стосується внутрішніх перевезень, то з грудня вони теж зазнали змін. Зокрема, був запущений найдовший маршрут української залізниці Ужгород – Лисичанськ.
Керівництво «Укрзалізниці» зазначає, що зацікавлене запускати маршрути, які без пересадок з’єднують схід і захід України.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас