Перші ф'ючерсні торги біткойном призвели до збоїв на Чиказькій біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перші ф'ючерсні торги біткойном призвели до збоїв на Чиказькій біржі

Фінтех і Картки
1617
Біржовий оператор CBOE Global Markets Inc., який управляє Чиказької біржею опціонів (Chicago Board Options Exchange, CBOE), 10 грудня провів перші торги ф’ючерсами на Bitcoin (біткойн).
Це підтримало курс криптовалюти, проте призвело до перебоїв у роботі сайту CBOE, передає агентство Інтерфакс-Україна.
Так, ф’ючерс на біткойн з поставкою в січні на відкриття торгів коштував $15 тис., і протягом перших шести хвилин сесії його ціна підскочила на 11% – до $16,6 тис. Після чого вартість ф’ючерсу опускалася і відновлювалася: в якийсь момент вона досягала $18 490, а на кінець торгів ф’ючерс коштував $15 860.
За перші три години торгів було укладено близько 1 тис. контрактів з ф’ючерсами на біткойн.
При цьому біржа була змушена призупинити торги на дві хвилини через високу волатильність торгів, повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на представника CBOE. Біржа може призупиняти торги, якщо коливання цін контрактів перевищують 10%.
Крім того, високий інтерес трейдерів до ф’ючерсах на біткойн спричинив проблеми в роботі сайту CBOE.
“Через високий трафік на нашому сайті, відвідувачі www.cboe.com можуть зіткнутися з тим, що він працює повільніше, ніж зазвичай, і в якісь моменти може навіть виявитися тимчасово недоступним. Всі торгові системи функціонують нормально”, – повідомила представник CBOE.
Відзначимо, що ще один великий біржовий оператор – CME Group Inc. – планує запустити торги ф’ючерсами на біткойн наприкінці поточного тижня.
Комісія з термінової ф’ючерсної торгівлі сировинними товарами (CFTC) дозволила CBOE і CME почати торгівлю ф’ючерсами на біткойн 1 грудня.
Запуск ф’ючерсів на біткойн є важливим етапом для криптовалюти. Однак експерти попереджають, що новий ринок не захищений від хакерських атак і маніпуляційних схем.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас