Що буде з крипторинком після запуску ф'ючерсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з крипторинком після запуску ф'ючерсів

Фінтех і Картки
4298
Ринок криптовалют, здається, сходить з глузду. Чим вище піднімається ціна біткойна, тим сильнішими стають коливання. Перші в історії ф’ючерси на біткойн почнуть торгуватися вже в понеділок. Чим все закінчиться?
На деяких біржа ціна біткойна злітала до $20000. На GDAX, наприклад, котирування піднімалися до $19697, а потім падали до $ 13,788. Це колосальні рухи, абсолютно невластиві звичним ринкам. Втім, це зовсім інший і новий ринок.
Варто відзначити, що після запуску ф’ючерсних контрактів такі шалені коливання стануть не зовсім можливими, торги б постійно переривалися. Справа в тому, що правила біржі CME Group передбачають двохвилинну паузу в торгах, якщо ціна контракту збільшується або падає на 7% від розрахункової ціни закриття попереднього дня.
Ще одна двохвилинна пауза настає, якщо розрив збільшиться до 13%. І угоди взагалі не проводяться, якщо ціна відхиляється на 20% і вище.
Інша біржа Cboe Global Markets, де торги почнуться 18 грудня, має свої власні правила припинення торгів на дві хвилини. Це відбувається, якщо ціни зростають або падають на 10%, на 5 хвилин торги припиняються, якщо відхилення досягає 20%.
Якщо подивитися на хід торгів біткойном в останні кілька днів, то всі ці ліміти були досягнуті. Ось, як вона виглядала:
Що буде з крипторинком після запуску ф'ючерсів
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас