В Україні все менше використовують вугілля антрацитової групи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні все менше використовують вугілля антрацитової групи

Енергетика
549
Другий місяць поспіль в Україні на ТЕС спостерігається зменшення споживання вугілля антрацитової групи на 300 тисяч тонн, і такі темпи дозволяють вийти на річні обсяги використання антрациту України в 5 млн тонн, що майже наполовину менше від торішніх, – повідомив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.
За його словами, якщо в листопаді минулого року Україна споживала 806 тис. тонн вугілля марки «А», то вже цього року в цьому ж місяці – 532 тис. тонн.
«Якщо ми раніше за рік споживали понад 9 млн тонн вугілля марки «А», то вже за підсумками поточного року це буде близько 5 млн тонн. Таке стало можливим завдяки задіяним урядом заходам щодо переведення антрацитових блоків українських ТЕС на газову групу», – цитує віце-прем’єра його прес-служба.
Чиновник також додав, що стратегічним завданням наступного року є нарощення власного видобутку вугілля газової групи.
«Минулого тижня уряд утворив Національну вугільну компанію, до якої увійшли понад тридцять державних шахт. Наступний крок – призначення менеджменту, який мусить визначитися, які шахти перспективні, в які треба вкладати фінансовий ресурс для їх модернізації. Запустивши цей процес, ми можемо скоротити витрати на утримання збиткових шахт в сумі 1,5 млрд грн на рік. Це і є кошти для модернізації вугільних підприємств з метою нарощення видобутку українського вугілля марки «Г», – підсумував він.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас