Експерт назвала два основні глобальні тренди в напрямку протидії корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвала два основні глобальні тренди в напрямку протидії корупції

Казна та Політика
453
ООН оцінює щорічний обсяг хабарів в один трильйон доларів. Світова економіка втрачає ще 2,6 трильйона доларів у зв’язку з корупційною діяльністю. Ці кошти становлять понад п’ять відсотків глобального ВВП.
За даними програми розвитку ООН (ПРООН), в країнах, що розвиваються, втрати, пов’язані з корупцією, перевершують обсяги офіційної допомоги на цілі розвитку у 10 разів.
Як розповіла порталу Finance.ua Олена Макаренко, старший менеджер практики Форензік KPMG в Україні, можна виділити два основні глобальні тренди в напрямку протидії корупції. Це посилення нормативних вимог і превентивні методи всередині компаній.
«Вимоги екстериторіального антикорупційного законодавства підвищуються. Багато європейських країн запроваджують нові нормативні акти на рівні країни (з недавніх – Італія і Франція), з’являється більше агентів контролю. Це призводить до того, що компанії змушені посилювати контрольні процедури», – каже Макаренко.
За словами експерта, є інструменти, за допомогою яких компанії можуть знизити ризики. Найпростішим може бути запровадження етичного коду поведінки, системи внутрішнього контролю, гарячої лінії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас