Нафта дешевшає на тлі зростання бурової активності в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на тлі зростання бурової активності в США

Енергетика
510
Світові ціни на нафту знижуються в понеділок вранці на тлі даних американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, a GE Company (BHGE) про зростання числа бурових установок у США, свідчать дані торгів.
Станом на 07.07 за Києвом вартість лютневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,43% – до 63,13 долара за барель, ціна січневих ф’ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,4%, до 57,13 долара за барель.
Згідно з даними BHGE, за підсумками робочого тижня, що завершився 8 грудня, число бурових установок в США зросло на дві штуки, або на 0,2%, до 931 одиниці. У річному вираженні число бурових установок збільшилося на 307 штук, або в 1,5 рази. Зокрема, число нафтових бурових установок зросло на дві штуки, або на 0,27%, до 751 одиниці. Кількість газодобувних установок не змінилася і склала 180 одиниць.
“Найбільша проблема для інвесторів в даний час, як і раніше, полягає в збільшенні кількості бурових установок в США, яка потенційно може поставити під загрозу виконання угоди ОПЕК і Росії (щодо скорочення нафтовидобутку – ред.)” – наводить агентство Рейтер слова аналітика ASR Wealth Advisers Шейна Ченела (Shane Chanel).
Водночас увагу інвесторів привернули заяви міністра нафти, електроенергетики і водних ресурсів Кувейту Ессама аль-Марзука щодо угоди ОПЕК+. За його словами, країни, що беруть участь в угоді про скорочення видобутку нафти, можуть вийти з неї до кінця 2018 року. Він зазначив, що стратегія виходу з угоди може бути розглянута на зустрічі в червні, якщо баланс попиту і пропозиції на ринку нафти до цього часу відновиться.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас