Голова Boeing пообіцяв раніше за Маска відправити людину на Марс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Boeing пообіцяв раніше за Маска відправити людину на Марс

Технології&Авто
705
«Перша людина потрапить на Марс на одній з наших ракет», — передає CNBC слова головного виконавчого директора Boeing Денніса Муїленберга. Неважко здогадатися, що в першу чергу ці слова повинні зачепити Ілона Маска, який усіма силами поспішає першим відправити людину на Марс.
Муїленберг заявив, що Boeing точно буде першою в цих перегонах, залишивши SpaceX позаду. На його думку, незважаючи на всі бажання Маска, йому не вдасться випередити реалізацію проекту міжпланетного корабля Space Launch System, який Boeing створює в партнерстві з NASA. Голова Boeing сказав, що сьогодні космічна система проходить фінальне тестування і стане першою, що доставить людину на Червону планету. Boeing розраховує зробити перший тестовий політ в 2019 році. «Врешті-решт ми вирушимо на Марс, і я твердо вірю, що перша людина, яка відправиться на Марс, туди потрапить на ракеті Boeing», — сказав він.
До цього Ілон Маск говорив, що перші пілотовані польоти на Марс почнуться в 2020-ті. Влітку він представив свій план колонізації планети. Вже в 2018 ракети Маска повинні відправитися в перші місії на Місяць і Марс. Поки що без людей. Для польоту людини Маск запланував створити велику ракету-носій BFR. У цьому році він заявив, що на її створення піде 5 років.
Поки що точних термінів не називає ніхто з виробників космічних апаратів. При цьому NASA планує відправити людей на Марс до 2033 року. Маск, тим часом, незабаром після Нового року запустить у бік Марса свій вишневий родстер Tesla за допомогою нової важкої ракети Falcon Heavy. Тестові польоти всіх компаній, які планують завойовувати Марс, повинні розпочатися не раніше наступного року. До їх результату рано говорити про конкретні терміни і про чиїсь шанси. При цьому проблеми є не тільки у Маска. Старт місії з використанням тієї самої ракети-носія SLS від Boeing і корабля Orion був запланований на 2016 рік, але потім був перенесений на листопад 2018 року. У квітні NASA повідомило, що запуск переноситься на 2019 рік. Але не виключено, що і цей термін зірветься.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас