Необхідно прискорити переведення ТЕС на вугілля, що видобувається в Україні, - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Необхідно прискорити переведення ТЕС на вугілля, що видобувається в Україні, - нардеп

Енергетика
339
Держава має докласти максимум зусиль для відновлення вугільної галузі та зменшення залежності від імпорту. Таку думку висловив перший заступник голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський, передає “Апостроф”.
На думку парламентарія, пріоритетом влади має стати переведення теплової генерації на українське вугілля марки Г. “Ми повинні більш швидкими темпами робити модернізацію стратегічно перспективної теплової генерації. У нас є проблема антрациту і це проблема тимчасово окупованих територій. Тому що антрацит залишився на тій стороні, а теплова генерація, яка працює на антрациті, залишилася на українській території. І ми змушені за межами України шукати вугілля групи А (антрацит – ред.).
Тому, в сьогоднішніх умовах необхідно істотно прискорювати темпи зростання видобутку українського вугілля групи Г і прискорювати модернізацію теплової генерації, для того щоб вона могла працювати на українському вугіллі”, – підкреслив він. Як відомо, 20 вересня 2017 Рада оптового ринку електричної енергії затвердила проект змін до Правил оптового ринку (Протокол №26 від 20.09.2017) про встановлення пріоритетності енергоблоків ТЕС, що працюють на вугіллі марки Г. Таке рішення Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, може прийняти тільки після відновлення дієздатності та згоди Антимонопольного комітету України.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас