Зарплати блокчейн-фахівців у Швейцарії зросли до $180 тисяч на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати блокчейн-фахівців у Швейцарії зросли до $180 тисяч на рік

Фінтех і Картки
2115
В Швейцарії зарплати блокчейн-розробників зросли до $180 тис. на рік. Зростання попиту на працівників у цій галузі пов’язане з тим, що країна стала одним з головних центрів для компаній, що здійснюють вихід на ICO, пише Business Insider.
Томас Бертані, генеральний директор швейцарської компанії Eidoo, розповів Business Insider, що зарплати розробників, які мають досвід застосування блокчейн-технологій, становлять сьогодні від $120 до $180 тис. на рік. «По-перше, дуже важко знайти висококваліфікованих досвідчених розробників в цій галузі, — каже Бертані. — По-друге, Швейцарія — це одна з найдорожчих країн на Землі».
Олівер Буссманн, президент швейцарської Асоціації Crypto Valley, в яку входить понад 100 компаній і приватних осіб, підтвердив, що оцінки зарплат збігаються з реальним станом справ. На сьогоднішній день в блокчейн-стартапи через ICO було інвестовано понад $3 млрд. Але регулюючі органи в багатьох країнах намагаються заборонити нову форму залучення коштів, оскільки вона знаходиться поза правовим полем і не піддається регулюванню. Китай заборонив проведення ICO повністю, а в США і Великобританії інвесторів регулярно попереджають про можливі ризики.
Швейцарія ж традиційно грає роль фінансової тихої гавані. Цього разу вона сподобалася організаторам ICO. «Перед виходом на ICO у Швейцарії ви просто показуєте регуляторам свій проспект емісії, і вони або схвалюють його, або ні», — говорить Бертані.
Навіть розробники ШІ – початківці заробляють до $500 тисяч на рік. Найбільші технологічні компанії роблять ставку на штучний інтелект, розробляючи голосових помічників і безпілотні автомобілі. Однак фахівців в галузі штучного інтелекту не вистачає. Щоб роздобути їх, IT-гіганти готові виплачувати навіть розробникам нейромереж – початківцям суми, що вражають уяву. Як не дивно, це тільки збільшує дефіцит ШІ-кадрів.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас