Україна та Литва домовилися про співпрацю у галузях енергетики та міграції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та Литва домовилися про співпрацю у галузях енергетики та міграції

Казна та Політика
134
Україна та Литва домовилися про співпрацю у галузях енергетики та міграції. Відповідні угоди було підписано за підсумками Десятого засідання Ради президентів України та Литви в присутності лідерів держав Петра Порошенка та Далі Грібаускайтє, повідомляє прес-служба Порошенка.
Зокрема, за результатами засідання було підписано меморандум про взаєморозуміння між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та Міністерством енергетики Литви щодо стратегічної співпраці у галузі енергетики.
“Метою документу є створення ефективної платформи співпраці у нафтогазовій, електроенергетичній та ядерній сферах, враховуючи завдання енергоефективності та енергозбереження.
Сторони також співпрацюватимуть у сфері енергоефективності та енергозберігаючих технологій; у питаннях створення електроенергетичного ринку та системи передачі синхронного з’єднання з континентальною Європою тощо шляхом інституційної співпраці у рамках функціонування відповідної робочої групи”, – йдеться у повідомленні.
Крім того, було підписано угоду про співпрацю між Державною міграційною службою України та Міграційним департаментом Міністерства внутрішніх справ Литви з метою створення платформи співпраці у галузі міграції та надання притулку. Також було підписано протокол засідання, який підтверджує спільну позицію щодо продовження розвитку стратегічного характеру міждержавних відносин між країнами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас