НБУ розширив можливості банків у зберіганні запасів готівки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розширив можливості банків у зберіганні запасів готівки

Казна та Політика
338
У Національному банку врегулювали низку питань, що сприятимуть оперативному забезпеченню регіонів готівкою та здійсненню операцій із запасами готівки регулятора на зберіганні в уповноважених банках.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
«Зокрема Національний банк: розширив можливості зберігання уповноваженими банками запасів готівки у визначених ними сховищах або сейфах, що використовуються в якості сховищ; врахував логістичні можливості уповноважених банків з обслуговування регіонів готівкою та розширив можливості територіального розташування сховищ/сейфів, в яких зберігаються запаси готівки; надав право уповноваженим банкам страхувати готівку, що перевозиться власним підрозділом інкасації, а також залучати до перевезення запасів готівки підрозділ інкасації іншого банку або юридичної особи, яка отримала від Національного банку ліцензію на надання банкам послуг з інкасації», – йдеться в повідомленні.
Відповідні норми містяться у постанові Правління Національного банку України від 30.11.2017 №122 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України» якою вносяться зміни до постанови Правління Національного банку України від 07.12.2016 № 408 та затвердженого нею Положення про передавання запасів готівки на зберігання до уповноважених банків. Крім того постановою № 122 встановлено правила зберігання і перевезення запасів готівки відповідно до вимог нормативно-правових актів Національного банку України. Постанова №122 набирає чинності з 8 грудня 2017 р.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас