Rinspeed представила концепт безпілотного електробуса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rinspeed представила концепт безпілотного електробуса

Технології&Авто
138
Черговий футуристичний концепт напередодні виставки CES 2018 представила швейцарська компанія Rinspeed — безпілотний електричний автобус зі знімною пасажирською капсулою.
Роботизований електробус Snap складається з несучої платформи і пасажирської капсули (аналогічне рішення розробляє General Motors зі своєю водневою вантажною платформою SURUS). За задумом Rinspeed, капсулу, поки вона не потрібна на колесах, можна використовувати як вагончик для кемпінгу, магазин або просто як невелике, але затишне житло.
Усередині салону — м’які шкіряні сидіння, багажні відсіки, системи бездротової зарядки і грона екранів для розважального та інформаційного контенту. Також всередині «живе» віртуальний помічник, який вивчає переваги пасажирів і готовий прийти на допомогу за першим покликом. Зовні — шість проекторів висвітлюють вікна повідомленнями, призначеними для інших учасників дорожнього руху, попереджаючи про зміну сигналу світлофора або небезпеку на дорозі.

Сама платформа оснащена електромотором і двома направляючими осями, які, за запевненням Rinspeed, дозволяють електробусу розгортатися практично на місці. Крім цього, зрозуміло, є все необхідне залізо і софт для автономного руху машини. На думку інженерів компанії, все це обладнання застаріє швидше, ніж салон, і його можна буде замінити на нове, повідомляє New Atlas.
Зовсім недавно Rinspeed показала іншу ідею — двомісний електричний концепт-кар Oasis, призначений для дрібних приватних перевезень та кур’єрських служб, на даху у нього — сонячна панель, а його салон виконаний у вигляді сучасної вітальні: там є крісла, телевізор, невеликий столик і навіть імітація газону.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас