У Миколаєві дорожники вкрали понад 600 тис. грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Миколаєві дорожники вкрали понад 600 тис. грн

Кримінал
382
Вчора процесуальний прокурор і слідчий поліції, за результатами попереднього розслідування, в тому числі, на підставі висновків судових експертиз та обшуків, проведених у кримінальному провадженні за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами Служби автомобільних доріг в Миколаївській області, керівнику цієї служби повідомили про підозру у ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, якщо воно вчинене в особливо великих розмірах)”, — йдеться в повідомленні прес-служби облпрокуратури Миколаївщини.
«У ході розслідування встановлено, що чиновник, шляхом складання завідомо підроблених офіційних документів та зловживання своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, незаконно заволоділи бюджетними коштами в сумі понад 600 тис. грн, виділеними на дорожній ремонт автомобільної дороги «Велика Корениха — Кам’янка» км 0 +000 км 21 +000», — розповіли правоохоронці.
У прокуратурі зазначають, що експерти чітко встановили, що взагалі не здійснювався такий ремонт, а складені документи про проведення ремонтних робіт не відповідають дійсності.
«Внаслідок таких незаконних дій, спровоковано матеріальну шкоду державі на зазначену суму, що більш ніж в 600 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян на момент вчинення злочину та є особливо великим розміром», — уточнюється в релізі.
На даний момент триває розслідування, встановлюються інші особи, причетні до скоєння злочину, резюмують правоохоронці.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас