Названо мобільні додатки, які незаконно шпигують за користувачами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо мобільні додатки, які незаконно шпигують за користувачами

Технології&Авто
9261
Три чверті додатків на операційній системі Android відстежують місце розташування користувачів.
Такі дані дослідження некомерційної французької організації Exodus Privacy, повідомляє The Guardian.
Експерти Exodus виявили 44 сторонні GPS -трекери (пристрій прийомру-передачі даних для супутникового контролю – Ред.) у 300 Android-додатках. Їх завантажили мільярди раз.
Серед додатків, які використовують подібні плагіни, одні з найпопулярніших додатків в Google Play Store. Шість-сім трекерів виявили у додатках для знайомств Tinder і OkCupid, програмі прогнозу погоди Weather Channel і ліхтарику Superbright LED Flashlight.
У додатку музичного сервісу Spotify виявили чотири трекера. Три трекера використовують у додатку Uber. Два – у Skype, Lyft, Accuweather і Microsoft Outlook.
Ці додатки використовують службу Crashlytics. Вона належить компанії Google. Її створили для відслідковування аварійних збоїв додатків. Інший трекер FidZup “дозволяє виявляти місце розташування мобільних телефонів і їх власників”.
Трекер Tinder дозволяє компаніям аналізувати поведінку користувачів і продавати ці відомості стороннім компаніям. Наприклад, 2015-го Tinder продавала компанії Gillette статистичні дані про кількість переглядів профілів бритих і бородатих чоловіків.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас