Автомобілі GM дозволять робити покупки прямо з консолі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі GM дозволять робити покупки прямо з консолі

Технології&Авто
146
У мультимедійному екрані автомобілів концерну General Motors Marketplace з’явиться система, яка дозволить замовляти їжу і оплачувати парковку без допомоги смартфона, повідомляє Reuters.
General Motors оголосив, що всі новітні автомобілі концерну будуть оснащені системою Marketplace — технологією, яка дозволить робити покупки прямо з консолі. Систему інтегрують прямо в мультимедійний екран автомобіля, і водії зможуть замовляти їжу, знаходити найближчі заправки, оплачувати парковку або бронювати номери в готелях простим натисканням на відповідні іконки. Автовиробники вважають, що це набагато зручніше і безпечніше, ніж шукати щось в смартфоні, поки знаходишся за кермом.
Marketplace стала спільною розробкою GM і International Business Machines. Автоматичне оновлення запропонують власникам 1,9 млн автомобілів 2017 року випуску, а протягом 2018 року система з’явиться ще в 4 млн автомобілів Chevrolet, Buick, GMC і Cadillac. Marketplace буде абсолютно безкоштовною для водіїв, оскільки всі витрати на транзакції візьмуть на себе комерційні партнери GM. Зокрема, на консолі будуть відображатися іконки Shell, Exxon Mobil, TGI Fridays, Starbucks, Dunkin’ Donuts, Parkopedia, Priceline, Wingstop, delivery.com і applebee’s.
За словами віце-президента GM Сантьяго Чаморро, система відкрита для співпраці, і до кінця 2018 року компанія планує істотно розширити можливості Marketplace. Зокрема, з’явиться можливість замовляти товари та послуги в продуктових магазинах, пральнях та хімчистках. Також за допомогою нового сервісу водії зможуть читати новинну стрічку і слухати музику.
«Важливо, що система користується даними про звички та вподобання клієнта, грунтуючись на його минулих діях. Вона застосовує методи машинного навчання та враховує інформацію про поточні координати машини і час доби, підказуючи водієві відповідні ресторани або магазини, страви або товари. Спрощено кажучи, якщо в один і той самий час ви п’єте чашку кави, автомобіль буде пропонувати її в потрібний момент за замовчанням», — повідомляє Drive.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас