У США спустили на воду есмінець майбутнього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США спустили на воду есмінець майбутнього

Світ
3765
Американський есмінець DDG-1001 Майкл Монсур типу Зумвалт вийшов у море для проходження ходових випробувань. Як пише Naval Today, корабель вийшов з верфі компанії Bath Iron Works, розташованої в місті Бат в Мені, і відправився в Атлантичний океан. Після проходження всіх перевірок Майкла Монсура протягом 2018 року передадуть ВМС США.
Будівництво Майкла Монсура велося з березня 2010 року. У червні 2016 року корабель спустили на воду. Це другий есмінець, побудований в рамках скороченої серії кораблів типу Зумвалт. В даний час ведеться добудова третього есмінця — DDG-1002 Ліндон Джонсон.
Спочатку Пентагон планував замовити будівництво 32 есмінців типу Зумвалт, але через складнощі у розробці як самих кораблів, так і зброї для них, вартість проекту істотно зросла. В результаті військові спершу скоротили замовлення до 24 одиниць, потім до семи і, нарешті, до трьох.
Есмінці типу Зумвалт спроектовані в рамках концепції електричних кораблів. Вона передбачає створення корабля, в якому абсолютно все обладнання (крім озброєння) працює на електриці. Американський есмінець оснащений газотурбінними установками і генераторами, що живлять електродвигуни з гребними гвинтами та бортове обладнання.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас