Збитки від кібератак на ICO в 2017 р. перевищили $300 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збитки від кібератак на ICO в 2017 р. перевищили $300 млн

Кримінал
135
Зловмисники в 2017 році вкрали понад 300 мільйонів доларів в результаті кібератак на ICO (Initial Coin Offering — форма залучення інвестицій у вигляді продажу нових криптовалют), розповів головний антивірусний експерт “Лабораторії Касперського” Олександр Гостєв.
У 2017 році, за оцінкою компанії, в світі було залучено близько 3,5 мільярда доларів в ході ICO. “З них приблизно 300 мільйонів доларів так чи інакше було вкрадено”, – сказав Гостєв на прес-конференції. При цьому кількість жертв таких грабежів, за його словами, перевищила 60 тисяч людей.
Зловмисники у своїй діяльності вдавалися до різних методів. Компанія в цьому році, зокрема, зафіксувала близько 2 тисяч фішингових атак на проводяться ICO.
“Експерти “Лабораторії Касперського” бачили як класичні фішингові схеми обману потенційних інвесторів, так і відверто підроблені проекти, метою яких було просте збирання грошей без подальшої реалізації будь-якої ідеї”, – також зазначив Гостєв.
Він навів приклад, коли постраждав один з ізраїльських стартапів. Їхній сайт для проведення ICO був зламаний, зловмисник змінив адресу і заробив 7 мільйонів доларів за кілька годин до того, як проблема була виявлена.
У наступному році, за прогнозами компанії, атаки на криптовалюти продовжаться, причому, судячи з її очікувань, зловмисники будуть прогресувати. “Найцікавіше, що ми побачимо зрушення і в цій галузі. Крім традиційних атак на самі кріптовалюти, почнуться атаки на віртуальні цінності в блокчейні (програми, платформи, ігри, засновані на цій технології – ред.)”, – сказавексперт.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас