Китай відправить на Місяць роботів-дослідників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай відправить на Місяць роботів-дослідників

Технології&Авто
279
Влада КНР заявила про те, що повністю довіряє здійснення програми з дослідження Місяця роботам. В автоматичному режимі будуть проводитися не тільки найближчі місії з висадки місяцеходів на супутник Землі, але й уся науково-дослідна робота на майбутній китайській місячній станції, повідомляє China Daily.
Про плани досліджувати Місяць за допомогою роботів заявив представник Китайського національного космічного управління, який побажав зберегти анонімність. За його словами, вся інфраструктура майбутньої китайської бази на поверхні Місяця буде працювати в автономному режимі. В тому числі, на супутнику передбачається створити довготривалі джерела генерації електроенергії. Всі дослідження і проведення наукових експериментів на поверхні Місяця Китай довірить роботам.
Відправка на супутник людей в плани космічного управління КНР в найближчій перспективі, судячи з усього, не входить.
«Побудувавши роботизовані місячні станції, ми зможемо проводити більш масштабні і поглиблені наукові дослідження», — заявив чиновник на 7-й Міжнародній конференції з інновацій в галузі космічної техніки, що пройшла в Шанхаї.
Крім того, представник космічного управління КНР підтвердив плани запуску в наступному році зонда «Чан’е-4», який вперше в історії космічних досліджень повинен опуститися на зворотний бік Місяця. Також в 2018 році на Місяць відправитися «Чан’е-5», який повинен зібрати зразки місячного грунту і доставити їх на Землю. На більш пізні терміни, які поки що не називаються, заплановані три місії з дослідження південного полюса Місяця.
Втім, дослідженнями Місяця китайські космічні амбіції не обмежуються. У період між 2020 і 2030 роками заплановано 4 місії в глибокому космосі: 1) посадка автоматичного апарату на Марсі; 2) доставка зонда на один з астероїдів; 3) збір зразків грунту на поверхні Марса і доставка їх на Землю; 4) запуск автоматичного зонда на орбіту Юпітера. Перший китайський апарат для дослідження Марса планується запустити на борту ракети-носія «Чанчжен-5», яка стартує з космодрому на острові Хайнань в 2020 році.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас