З 2018 року банки почнуть активізувати автокредитування в сегменті купівлі нових автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 2018 року банки почнуть активізувати автокредитування в сегменті купівлі нових автомобілів

Кредит&Депозит
274
“Банки не зможуть в 2018 році наростити портфель кредитування корпоративного сектора, оскільки залишається невирішеним питання як очистити портфелі банків та портфелі позичальників від токсичних активів, які з’явилися в період кризи, а також у зв’язку з анексією Криму та проведенням АТО на Донбасі. У той же час в наступному році буде значно активніше розвиватися роздрібне кредитування, драйверами його зростання стануть споживче кредитування і кредитування малого і середнього бізнесу. Питома вага споживчих кредитів і кредитів мало у і середньому бізнесу в роздрібному кредитному портфелі банків може зрости в 2018 році на чверть від нинішнього рівня”, – розказав Голова Правління “RwS bank” Владислав Кравець.
За його оцінкою, з 2018 року банки почнуть активізувати автокредитування в сегменті купівлі нових автомобілів, тоді як кредитування покупки вживаних авто може зупинитися – залишається невирішеною проблема з завезеними в Україну автомобілями на європейській реєстрації.
Банкір вважає, що в цілому макроекономічне середовище в наступному році буде турбулентним в зв’язку зі стартом передвиборчої компанії. “Багато рішень, які будуть реалізовуватися в наступному році через державні банки, можуть мати не ринкову спрямованість. Старт приватизації державних банків буде сприяти зміцненню банківської системи”, – додав він.
За оцінкою Владислава Кравця, ВВП в 2018 році може зрости до 3%, а середньорічна інфляція зменшитися до близько 6%, що створить передумови для подальшого зростання кредитування. “Основною умовою суттєвого нарощування кредитування у всіх сегментах є підвищення кредитного рейтингу країни і можливість виходу банків на зовнішні ринки позик. На жаль, це малоймовірно 2018 році, тому джерелом припливу ресурсів в банки будуть кошти фізичних осіб і корпорацій, а також державного сектора”, – додав Владислав Кравець.
За матеріалами:
РВС Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас