Долар послабшає в 2018 р. на тлі глобального підйому і "яструбиного" настрою світових ЦБ - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар послабшає в 2018 р. на тлі глобального підйому і "яструбиного" настрою світових ЦБ - експерти

Валюта
1958
Наступний рік для американської валюти може стати найгіршим більш ніж за 10 років, незважаючи на посилення темпів економічного зростання в США, а також готовність Федеральної резервної системи (ФРС) продовжувати підйом ставки.
Все більше експертів Уолл-стріт заявляє про “ведмежі” очікування щодо долара США, повідомляє агентство Bloomberg. На думку багатьох з них, “бичачий” тренд для американської валюти, що почався після фінансової кризи, продовжить сходити нанівець в наступному році на тлі глобального економічного зростання і все більш “яструбиного” настрою світових Центробанків, що набуває сили.
“Остерігайтеся сплячих вулканів і серйозно недооцінених валют, – говорить аналітик Societe Generale Кіт Джукс. – З урахуванням того, що глобальне економічне зростання стає все більш збалансованим і синхронним, долар виглядає дорогим”.
“Ми думаємо, що 2017 рік стане переломним для долара, – відзначає валютний аналітик TD Securities Inc. Нед Рампелтін. – Доти, доки глобальна економіка піднімається стабільними темпами при збереженні факторів, що сприяють інфляції, при тому, що в США інфляція не показує стійкого зростання, глобальний макроекономічний ландшафт буде сприяти ослабленню американської валюти”.
Більш слабке, ніж очікувалося, зміцнення долара у відповідь на досягнутий прогрес в обговоренні податкової реформи в США, яка вважається чинником стимулювання інфляції, є прикладом того, як експерти оцінюють перспективи американської валюти.
Трейдери, які грають на зниження курсу долара, вважають, що податкова реформа навряд чи спровокує негайну репатріацію компаніями зарубіжних прибутків, у той час як посилення глобального зростання підштовхує вгору прибутковості іноземних бондів і економіка єврозони набирає сили.
“Репатріація прибутків американських компаній буде просто зміною в звітності, а не виведенням доларової ліквідності з-за кордону”, – говорить аналітик валютних ринків Deutsche Bank Георг Саравелос.
Тиск на долар, ймовірно, посилиться у другому півріччі 2018 року, відзначають експерти, які очікують скорочення обсягів стимулювання Європейським центральним банком (ЄЦБ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас