Нафта дешевшає на даних API про зростання запасів бензину і дистилятів в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на даних API про зростання запасів бензину і дистилятів в США

Енергетика
299
Ціна нафти знижується в середу вранці, відіграючи дані Американського інституту нафти (API) про сильне зростання запасів бензину і дистилятів у США, свідчать дані торгів.
Станом на 07.33 за Києвом вартість лютневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,4% – до 62,61 долара за барель. Вартість січневих ф’ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,42% – до 57,38 долара за барель.
Згідно зі звітом API, запаси бензину в США за тиждень, що завершився 1 грудня, підскочили на 9,2 мільйона барелів, у той час як експерти очікували збільшення лише на 1,1 мільйона барелів. Крім того, запаси дистилятів збільшилися на 4,3 мільйона барелів. Аналітики прогнозували зростання на 548 тисяч барелів.
На цьому тлі інвестори практично не звернули уваги на зниження запасів нафти в США, відзначає агентство Рейтер. За даними API, запаси “чорного золота” в країні зменшилися на 5,481 мільйона барелів, тоді як аналітики очікували зниження на 4,1 мільйона барелів.
Пізніше в середу учасники ринку чекають публікації даних міненерго США. За прогнозом експертів, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 1 грудня, знизилися на 3,4 мільйона барелів, або на 0,8% – до 450,3 мільйона барелів.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас