Євросоюз затвердив список "податкових притулків", до якого увійшли 17 країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз затвердив список "податкових притулків", до якого увійшли 17 країн

Світ
912
Міністри фінансів держав Євросоюзу у вівторок затвердили “чорний список” “податкових притулків” з 17 країн, стандарти яких в сфері оподаткування не відповідають вимогам ЄС.
У “чорний список” увійшли Бахрейн, Барбадос, Південна Корея, Об’єднані Арабські Емірати, Гренада, Гуам, Маршаллові Острови, Макао, Монголія, Намібія, Палау, Панама, Самоа, Американське Самоа, Сент-Люсія, Тринідад і Тобаго, а також Туніс.
“Крім того, 47 країн, слідуючи результатам контактів з ЄС, взяли на себе зобов’язання щодо усунення недоліків у своїх податкових системах і дотримання необхідних критеріїв”, – йдеться в заяві Єврокомісії.
Дві країни – Кабо-Верде і Марокко – в останній момент погодилися на зміни у сфері оподаткування, які допомогли їм уникнути включення в список “податкових притулків”. Туніс також підготував відповідні пропозиції, проте запізнився з їх поданням.
“ЄС ухвалив сьогодні рішення щодо списку юрисдикцій, які не співпрацюють (з Євросоюзом – Ред.) в галузі оподаткування, і ми раді, що цей список, як і список країн, які вирішили взяти зобов’язання посилити свої норми, було оприлюднено абсолютно прозорим чином”, – заявив заступник голови Єврокомісії з євро і фінансової стабільності Валдіс Домбровскіс, виступаючи на прес-конференції після засідання Ради ЄС.
Тим часом, член Єврокомісії з економічних та фінансових питань П’єр Московісі назвав затверджений список “податкових притулків” важливим, але “недостатнім кроком у відповідь, з урахуванням масштабу відмивання грошей по всьому світу”.
“Європа зробила крок вперед, однак необхідно, щоб боротьба з відмиванням податків велася невпинно, – заявив П. Московісі. – Країни, не включені в “чорний список”, зможуть відчути себе поза небезпекою тільки тоді, коли повністю виконають узяті на себе зобов’язання”.
В. Домбровскіс уточнив, що встановлено терміни для виконання зобов’язань країнами, які погодилися співпрацювати з ЄС. Це кінець 2018 року, а для країн – кінець 2019 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас