Схеми Курченка з реалізації скрапленого газу завдали державі 14 мільярдів збитків – Луценко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Схеми Курченка з реалізації скрапленого газу завдали державі 14 мільярдів збитків – Луценко

Енергетика
390
Схеми бізнесмена Сергія Курченка, компанії якого в 2010-2014 роках купували скраплений газ нібито для потреб населення за низькими цінами, а потім перепродували його за ринковими, завдали державі 14 млрд грн збитків.
Про це у парламенті заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко.
«Серед всіх злочинних угруповань Януковича чільне місце займає Курченко. Той Сергій Курченко, який після приходу Януковича до влади протягнув рішення про можливість монополізувати продаж скрапленого газу, штучно завищуючи його необхідну кількість для населення», – сказав генпрокурор, додавши, що структури Курченка купували газ нібито для населення за низькими цінами, а потім перепродували його в кілька разів дорожче для підконтрольних і непідконтрольних Курченку промислових підприємств.
«Загальні збитки від такої схеми Курченка досягли 14 млрд грн», – повідомив Луценко. Також генпрокурор зазначив, що ним була організована ще одна масштабна схема, метою якої було ухилення від сплати податків при імпорті в Україну нафтопродуктів (бензинів і дизельного палива).
«Є також інша схема, за якою Курченко взагалі без будь-яких платежів у державний бюджет завозив практично весь обсяг паливно-мастильних матеріалів в Україну, списуючи їх нібито на транзит до Придністров’я, яке вже купалося б у нафті, якщо б це була правда», – сказав Луценко, додавши, що в результаті роботи такої схеми держбюджет недоотримав мільярди гривень.
«Фактично це був величезний внутрішній офшор, де платежі за нафту і газ в Україні не сплачувалися», – зазначив генпрокурор.
За словами Луценка, Генпрокуратура і СБУ вже давно передали в Москву, де зараз проживає Курченко, документи у його справі, і на сьогодні слідчі органи продовжують стежити за контактами бізнесмена в Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас