Volkswagen представив електромобіль для райдшерингу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen представив електромобіль для райдшерингу

Технології&Авто
680
Електрокар має запас ходу 300 км, а керувати ним і планувати поїздки допомагає спеціальний мобільний додаток, пише Bloomberg. У тестовому режимі мінівени почнуть працювати в 2018 році в Гамбурзі, після чого розійдуться по світу. Планується, що вони складуть конкуренцію додаткам виклику таксі на кшталт Uber.
Мінівен розрахований на 6 пасажирів, кожний з яких зможе викликати його через фірмовий додаток. За функціонування і поширення електромобілів буде відповідати спеціально створене відділення Moia. На нього у Volkswagen великі плани. Почавши з тестового запуску у другій половині 2018 року, компанія планує замінити своїми послугами 1 млн приватних автомобілів в Європі вже до 2025 року.
«Ми хочемо запропонувати рішення, що покриває відразу кілька проблем, пов’язаних з дорожнім рухом: це затори, забруднення повітря, шум та брак місця», — говорить голова Moia Оле Хармс. Тестовий проект в Гамбурзі почнеться з 200 електромобілів і незабаром розростеться до 1000. Moia буде сама наймати водіїв, надавати послуги транспортним операторам або домовлятися безпосередньо з муніципалітетами, щоб інтегрувати свої таксі в систему громадського транспорту.
Зусилля Volkswagen в цій галузі, зокрема, підштовхнув дизельний скандал. Після нього компанія почала активно інвестувати в нові можливості для свого бізнесу. До цього автовиробник, наприклад, інвестував $300 млн в райдшерингову компанію Gett. У більш глобальному розгляді електричний райдшеринговий сервіс є частиною програми електрифікації Volkswagen. Компанія вже виділила бюджет під це і планує створити електричні копії всіх моделей до 2030 року. Для цього наглядова рада Volkswagen ухвалила рішення інвестувати $40 млрд протягом найближчих п’яти років в нові технології.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас