Fisker представила безпілотний шаттл для розумного міста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fisker представила безпілотний шаттл для розумного міста

Технології&Авто
173
У салоні електробуса Orbit буде набагато більше пасажирських місць, за рахунок квадратного дизайну і відсутності кабіни водія. А докладний маршрут із зазначенням наступної зупинки буде відображатися на великому цифровому дисплеї, пише Engadget.
Fisker об’єдналася з китайською компанією Hakim Unique Group, щоб спільно працювати над безпілотним електричним транспортом Orbit — спеціальним транспортом для «розумних» міст. Про нову модель електробуса майже нічого не відомо, крім того, що творці сконцентруються на його автономній природі: в салоні Orbit буде набагато більше пасажирських місць, за рахунок квадратного дизайну і відсутності кабіни водія. Також там буде великий цифровий дисплей з докладним маршрутом і зазначенням наступної зупинки. Для тих, кому не зручно читати з дисплея, зупинки будуть оголошувати по гучномовному зв’язку.
На відміну від багатьох інших проектів Fisker, шатлів Orbit довго чекати не доведеться — вони з’являться на дорогах вже в кінці 2018 року. Вперше на них можна буде проїхатися в «розумному» місті Hakim Unique. Щоправда, поки невідомо, де конкретно компанія збирається його побудувати. При цьому, у Hakim Unique є філіали по всьому світу, та і Fisker не збирається тримати свій новий електробус в одному-єдиному місті. І головною проблемою, як і раніше, буде законодавство різних країн, яке поки що абсолютно не пристосоване до появи безпілотного транспорту.
Також в 2018 році Fisker обіцяє представити нову технологію для літій-графенових акумуляторів від партнера Nanotech Energy і безпілотну систему для електрокарів. Передбачається, що компанія покаже LIDAR, який забезпечить спорткару 4-й рівень автономності, але сам Фіскер заявляв раніше, що система автопілотування ще знаходиться в розробці і навряд чи буде готова до серійного запуску автомобіля, який очікується в 2019 році.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас