Південна Корея протестує блокчейн для торгівлі електрикою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея протестує блокчейн для торгівлі електрикою

Енергетика
313
Південна Корея почне випробування сервісу на блокчейні, який дозволить споживачам продавати електроенергію своїм сусідам. Подібна практика вже існує в Бельгії, Австралії і США, пише ZDNet.
Сервіс дозволить домогосподарствам, які виробляють енергію самостійно, наприклад, через сонячні панелі, продавати надлишки електрики сусідам. Міністерство науки Південної Кореї і Korea Electric Power Corporation (KEPCO) проведуть перевірку сервісу в двох квартирах в Сеулі і дев’яти будинках KEPCO.
Сервіс працює, як проста біржа: користувач публікує свою пропозицію на платформі, яка потім самостійно підключається до покупця, коли той з’явиться. Після транзакції користувач отримує «енергетичні бали», які можуть бути переведені в готівку або використані для оплати інших рахунків. Вони також можуть використовуватися для оплати зарядки електромобілів, йдеться в повідомленні міністерства.
Минулого місяця компанія Samsung виграла тендер від уряду Сеула на створення «дорожньої карти» застосування технології блокчейн для зберігання державної інформації. До 2022 року уряд буде використовувати блокчейн для всіх адміністративних послуг, у тому числі для управління громадським транспортом та у сфері соціального забезпечення.
У травні Samsung вступила в глобальний блокчейн-альянс EEA, куди вже входять Microsoft і Intel, який займається розробкою технологій і стандартів для Ethereum, що, в свою чергу, забезпечить процес впровадження блокчейна в роботу різних підприємств.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас