День фінансів, 4 грудня: мінімалка понад 4 тис., криптовалюта від Мадуро, розмитнення авто за новими цінами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 4 грудня: мінімалка понад 4 тис., криптовалюта від Мадуро, розмитнення авто за новими цінами

1689
Порошенко, Мадуро, Саакашвілі й інші герої понеділка, 4 грудня:
Порошенко:
Готовий запровадити кримінальну відповідальність за контрабанду. “Я вважаю, що якщо у нас є заборона і немає відповідальності – це не спрацює… Якщо зараз бізнес говорить і доручає нам, уряду, парламенту впровадження кримінальної відповідальності за контрабанду – я готовий, посилаючись на вас, розробляти відповідні законопроекти”, – сказав президент.
Допускає збільшення мінімальної заробітної плати. “За підсумками поліпшення інвестиційного клімату і надходжень у бюджет, ми зможемо проаналізувати за підсумками півріччя або трьох кварталів, і ухвалити рішення про підвищення мінімальної заробітної плати до 4 100 гривень”, – говорить президент.
Назвав імовірну дату “запуску” податку на виведений капітал. “ВВП у третьому кварталі поточного року зріс на 2,1%. Після глибокого падіння, спричиненого війною й економічною агресією з боку Росії, ця позитивна тенденція не може не тішити. Але очевидно, що такі темпи для нас є категорично неприйнятними. Отже, ми повинні шукати нестандартні, нетривіальні рішення для стимулювання інвестицій та прискорення економічного зростання”, – сказав Порошенко.
Гройсман:
Готує на оновлення армії 16 мільярдів. “Один з пріоритетів – це обороноздатність нашої країни. Загальний бюджет залишається на рівні 5% ВВП і дорівнює 165,3 млрд грн. Вперше буде спрямовано 16 млрд грн на модернізацію та оновлення армії”, – розповів Гройсман.
Збирається надавати кредити під 3%. “Через банківські установи ми будемо максимально компенсувати ставки за кредитами для будівництва нових ферм, молочно-товарних комплексів. Ми зробимо все, щоб кредити коштували символічні відсотки. Можливо, 3%. Треба дати доступ аграріям до дешевих і довгих ресурсів”, – заявив він.
Саакашвілі:
Очікує, що його шантажуватимуть екстрадицією до Грузії. “Зараз Іванішвілі (колишній прем’єр-міністр Грузії, бізнесмен Бідзіна Іванішвілі – Ред.) і Порошенко (президент України – Ред.) домовилися, що наступного тижня в прискореному порядку мені буде винесено вирок за фальшивими звинуваченнями”, – заявив Саакашвілі.
Мадуро:
Зібрався створити криптовалюту. “Я глибоко вивчив цю тему і хочу сказати, що Венесуела створить криптовалюту Petro. Вона буде забезпечуватися запасами природних ресурсів, нафти, золота і алмазів”, – наголосив Мадуро. До речі, поки він лише збирається, Bitcoin продовжує свій шлях – комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами США дозволила розпочати торгівлю ф’ючерсами на bitcoin.
Мінекономрозвитку:
Теж можна назвати своєрідним “героєм дня”, оскільки відомство опубликовало таблицю, яка регламентує рівень ставок ввізного мита України (простими словами – розмитнення автомобілів). Згідно з цією таблицею, 2018 року ставки ввізного мита для нових легкових автомобілів зміняться.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас