Сільські жителі Китаю багатіють швидше, ніж мешканці Шанхая та Пекіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сільські жителі Китаю багатіють швидше, ніж мешканці Шанхая та Пекіна

Світ
1066
За останні 40 років економічний бум збагатив китайські мегаполіси, в той час як більша частина країни залишалася бідною. Тепер економічне диво Китаю поступово доходить і до сільських жителів. Нові технології дозволяють стерти межу між містом і селом, розширюючи спільний ринок, пише New York Times.
Уряд Китаю намагається позбутися традиційної залежності від промисловості і намагається перебудувати економіку країни на внутрішнє споживання. За рахунок цифрової революції, прогресу у сільському господарстві та будівництву нових автомагістралей і залізниць жителі віддалених провінцій Китаю почали активно купувати товари — головним чином, через інтернет-магазини. У префектурі Ляндуо, в східній провінції Цзянсу, доходи місцевих жителів ростуть швидше, ніж економіка країни, а зростання споживання перевищило показники Пекіна і Шанхая.
Ознаки процвітання можна побачити в місцевому дилерському центрі Auto City, де продаються автомобілі Toyota, Ford і інших великих брендів — не дуже популярних серед бідних китайців, які віддають перевагу місцевим «аналогам». Чжоу Чженг, що представляє дилерський центр китайського автовиробника Geely, планує цього року продати 2 тисячі автомобілів, що в чотири рази більше, ніж два роки тому. «Більшість людей, які раніше купували автомобілі, були приватними бізнесменами, — говорить він. — А тепер люди з робочого класу теж купують».
Крім того, за останні три роки найбільший китайський інтернет-магазин JD.com подвоїв кількість своїх кур’єрів для доставки товарів в невеликі міста і села. «Створення сільської логістичної мережі — одна з наших найважливіших стратегій, — говорить Ван Хуей, керівник служби доставки JD.com. — Ми сподіваємося, що зростання споживання в сільських районах стане хорошою можливістю для розширення бізнесу».
На думку видання, споживання в менш розвинених районах країни може мати вирішальне значення для наступного етапу розвитку Китаю.
Робін Сін, економіст Morgan Stanley, вважає, що споживчі витрати в провінціях будуть як і раніше більшими, ніж у великих містах. В результаті дві третини додаткових темпів зростання приватного споживання будуть надходити з цих менш розвинених районів аж до 2030 року. «Ми очікуємо, що провінції скоротять розрив у доходах з великими містами», — говорить він.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас