НБУ запровадив ризик-орієнтований підхід до проведення фінмоніторингу банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ запровадив ризик-орієнтований підхід до проведення фінмоніторингу банків

Казна та Політика
486
Національний банк запровадив ризик-орієнтований підхід при плануванні та проведенні перевірок з питань фінансового моніторингу, який є основою для впровадження ефективної системи протидії легалізації кримінальних доходів та фінансуванню тероризму.
Про це розповідав директор департаменту фінансового моніторингу НБУ Ігор Береза у своїй презентації на банківському форумі Anti-Money Laundering & Financial Crime Forum, передає прес-служба Нацбанку.
Як повідомляється, регулятор вже вніс зміни в нормативно-правові акти щодо ризик-орієнтованого підходу для банківського сектору.
“Побудова ефективної системи протидії легалізації кримінальних доходів або фінансуванню тероризму є досить тривалою і копіткою роботою і передбачає самостійну розробку кожним банком низки внутрішніх процедур (з урахуванням особливостей і розмірів власної клієнтської бази та банківських продуктів), налаштування програмних комплексів, навчання співробітників і впровадження багатьох інших важливих компонентів”, – сказав Береза.
За його словами, банки повинні зосередитися на виявленні і аналізі саме ризикових схемних операцій з метою запобігання залучення клієнтів до відмивання грошей і фінансування тероризму. У своїй презентації Ігор Береза окреслив основні ризики, які існують в країні, а також навів численні приклади виявлених під час перевірок схем, в яких зловмисники використовували банківські установи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас