У Шеньчжені запустили безпілотні автобуси на громадських дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Шеньчжені запустили безпілотні автобуси на громадських дорогах

Технології&Авто
395
Китай почав тести безпілотних елеткробусів. У Шеньчжені почали пілотне функціонування чотири безпілотники, повідомляє Сһіпа Daily. Поки що автобусний маршрут складає всього 1,2 км
Транспорт пересувається на швидкості від 10 до 30 км/год. Автобус оснащений лідарами, GPS-модулем і камерами. Творці говорять, що він здатний уникати зіткнень, об’їжджати перешкоди, гальмувати перед пішоходами і переміщатися між смугами.
На маршруті передбачено три зупинки, на яких автобуси підбирають людей. Безпілотники менші за звичайні автобуси, тому людей поміщається менше. Свобода безпілотника обмежена: водій перебуває за кермом, але може втручатися лише в разі екстреної ситуації. Так, він може натиснути на гальма, допомогти з рульовим керуванням.
Проект цих безпілотних автобусів розробляється Shenzhen Bus Group. Про плани запустити в місті безпілотні маршрути стало відомо ще у вересні, щоправда, тоді обіцяли дві лінії, одна з яких буде 3 км. Поки що масштаби менші. У розробці автобусів Shenzhen Bus Group допомагають Національний центр розробок і технологій інтелектуальних транспортних систем і компанія Huawei.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас