Samsung успішно випробувала 5G в швидкісних поїздах Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung успішно випробувала 5G в швидкісних поїздах Японії

Технології&Авто
328
Samsung разом з японською телекомунікаційною компанією KDDI завершила демонстрацію можливостей протоколу 5G в високошвидкісному поїзді, що рухався, досягнувши швидкості передачі даних 1,7 Гбіт/с.
Поїзд рухався зі швидкістю понад 100 км/год між двома станціями в префектурі Сайтама, розташованими на відстані 1,5 км одна від одної. Під час випробувань інженери скачували через 5G-роутер, який знаходився в одному з вагонів поїзда, відео з роздільною здатністю 8К і «заливали» ролик, знятий встановленою на даху поїзда камерою 4К.
Тести показали, що технологію 5G можна використовувати для надання послуг зв’язку пасажирам швидкісних поїздів, в тому числі для транзитної передачі даних. «У співпраці з Samsung KDDI відкрила можливість для нових сервісів зв’язку, — говорить Йошиакі Учіда, старший виконавчий директор KDDI. — Завдяки 5G залізничні послуги будуть піднесені на абсолютно новий рівень. Успіх сьогоднішніх випробувань у вагонах і на станціях показав, що досягнута ще одна важлива віха на шляху до наближення комерціалізації 5G».
За словами Учіди, KDDI планує запустити мережу 5G в 2020 році і продовжить дослідження і випробування в різних умовах, діапазонах частот і з різними технологіями у співпраці з Samsung, яка займається розробкою рішень для протоколу 5G з 2015 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас