Понад 90% електрокарів Tesla йдуть з конвеєра з дефектами — співробітники компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 90% електрокарів Tesla йдуть з конвеєра з дефектами — співробітники компанії

Фондовий ринок
1811
Понад 90% Model S і Model X залишають конвеєр з виробничими дефектами, повідомляє Reuters з посиланням на 9 діючих і екс-співробітників Tesla. Такий показник, отриманий з внутрішньої системи оцінки якості виробника, був актуальним ще на жовтень цього року. Але проблема може тягнутися ще з 2012 року. Дефекти в машинах виправляють до того, як електрокари залишать завод.
Серед проблем преміум-електрокарів співробітники називають дрібні вм’ятини і подряпини, несправності сидінь, дверей, зазори між деталями корпусу, люфт, проникнення води в салон. Дрібні проблеми виправляються на заводі. Машини з більш складними дефектами відправляють на одну з парковок («дворів»), де вони чекають черги на ремонт. Кількість таких авто в певні моменти перевищувала 2000, розповів один з працівників виданню.
У Tesla заявили, що таких «дворів» з дефектними машинами немає. Більшість дрібних проблем після складання виправляються за хвилини. Представник компанії описав ретельний процес, згідно з яким всі машини проходять понад 500 інспекцій і тестів.
«Ми оглядаємо кожну машину на наявність дрібних недоробок. Більшість клієнтів ніколи б не помітили виправлення, внесене після виробництва. Але нас хвилюють навіть зазори в міліметр. [Щоб уникнути повторення таких випадків] ми вносимо поліпшення у виробничу лінію в гонитві за ідеалом», — стверджують у прес-службі Tesla.
Співробітники також розповіли, що компанія вважає за краще не зупиняти складальну лінію навіть при виявленні проблем. Так деякі машини йшли з конвеєра іноді без лобового скла, іноді без бамперів, тому що їх не було в наявності.
Інспектори з якості іноді знаходили більше дефектів, ніж повідомляли працівники у внутрішній системі після сходження з конвеєра. «Ми помічали два дефекти, що було непогано. Але коли ми заглиблювалися в огляд, могли знайти і 15 чи навіть 20», — розповів один співрозмовників Reuters. У Tesla заперечують, що система контролю якості має проблеми, і додають, що «широкий» процес пошуку і виправлення дефектів — «дуже успішний».
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас