На Європу припала половина всіх залучених через ICO коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Європу припала половина всіх залучених через ICO коштів

Світ
197
Майже половина всіх готівкових грошей, вкладених в криптовалюти за останні кілька років, була залучена європейськими стартапами. Такі дані у своєму дослідженні наводить Atomico, один з провідних венчурних фондів в Європі, пише Reuters.
У звіті Atomico йдеться, що з 2014 року європейські компанії залучили $1,76 млрд через ICO, що становить 46% всіх коштів, вкладених у криптовалюти у всьому світі.
Швейцарія залучила майже половину загальної суми всіх європейських вкладень — $828 млн, що складає 47% всіх коштів ICO в регіоні. Це відбулося головним чином за рахунок компаній, зареєстрованих в місті Цуг — кантоні з низьким рівнем оподаткування неподалік від Цюріха.
На відміну від Європи, Північна Америка залучила $1,08 млрд, або 28% обсягу глобальних вкладень, який склав близько $3,8 млрд за рахунок випуску нових видів цифровий валюти.
ICO стали «золотою жилою» для криптоінвесторів, завдяки чому біткойн зріс більш ніж на 1000% з початку року.
У доповіді прогнозується, що в наступному році в біткойн можуть вкластися більш великі європейські венчурні фонди, які скептично ставилися до цього активу і називали криптовалюти «нерегульованою конкуренцією».
Дослідження Atomico засноване на даних, зібраних каліфорнійським стартапом TokenDatа.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас