Moon Express — перша приватна компанія, яка потрапить на Місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moon Express — перша приватна компанія, яка потрапить на Місяць

Технології&Авто
467
Стартап Moon Express готується до першої в світі приватної місячної місії. Компанія, яка планує доставляти на Місяць вантажі і видобувати на ньому копалини, відправить космічний корабель вже в наступному році. Однак у Moon Express є і більш амбітні плани, серед яких створення перших поселень на супутнику землі.
У 2018 році Moon Express має намір стати першою в світі приватною компанією, яка посадить свій корабель на поверхні Місяця. Про ці плани в інтерв’ю CNBC розповів голова стартапу Навін Джайн. Спочатку політ повинен був відбутися в кінці 2017 року, але був перенесений на наступний рік.
«Як тільки ми здійснимо посадку на Місяці, ми не тільки будемо першою приватною компанією, якій це вдалося. Ми також отримаємо символічний статус четвертої наддержави», — пояснив Джайн, маючи на увазі місячні місії, здійснені США, СРСР і Китаєм.
Moon Express стала першою в США компанією, якій дозволили здійснити посадку на Місяці. Стартап також претендує на нагороду Google Lunar XPRIZE. За умовами конкурсу, перше приватне підприємство, що зробить посадку на Місяці з подальшою передачею даних на Землю, отримає $20 млн. Дедлайн конкурсу призначено на березень 2018 року. Однак в інтерв’ю Джайн визнав, що перемога в конкурсі не пріоритетна для Moon Express.
У стартапу є більш амбітні завдання. Після освоєння Місяця компанія планує видобувати на ньому викопні ресурси, а потім відправляти їх на Землю для обробки і продажу. Крім того, в найближчі 5 років Moon Express збирається заснувати поселення на Місяці і перетворити супутник на 8-й континент. «Ми доб’ємося постійної присутності на Місяці. У нас буде інтернет, і ми зможемо підтримувати зв’язок з будь-якою країною», — поділився планами Джайн.
Партнером стартапу виступає компанія Rocket Lab, яка займається розробкою ракет-носіїв. У грудні Rocket Lab збирається провести тестовий запуск своєї ракети Electron.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас