День фінансів, 27 листопада: підвищення прожиткового мінімуму, дешевий інтернет, метро від китайців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 листопада: підвищення прожиткового мінімуму, дешевий інтернет, метро від китайців

914
П’ятниця, 1 грудня. Перший день зими для багатьох українців запам’ятається не тільки високою температурою, але і такими “теплими” і приємними новинами:
Підвищується прожитковий мінімум. З 1 грудня зріс прожитковий мінімум для працездатних осіб в Україні. Також буде проведено перерахунок соцдопомоги, розмір якої залежить від прожиткового мінімуму. Детальніше про суми читайте тут. До речі, згідно з проектом держбюджету на 2018 рік, наступне підвищення прожиткового мінімуму відбудеться з 1 липня наступного року.
Друге місце в рейтингу дешевого інтернету. Уявіть щомісячну абонплату за інтернет у $954. Неможливо, скажете ви? Але саме стільки платять за інтернет в африканській країні Буркіна-Фасо. Цікаво, але Україна на іншому боці рейтингу вартості інтернету – у нас дешево. Більш того, в України другий показник після Ірану.
Збільшення кількості міжнародних рейсів від УЗ. Публічна акціонерна компанія “Укрзалізниця” з 10 грудня збільшить кількість міжнародних рейсів до 14. Детальніше про маршрути тут.
Четверта гілка метро столиці руками китайців. Китайський консорціум готовий побудувати четверту гілку метро з Жулян до Троєщини. У КМДА вже навіть підрахували, за скільки років китайці готові побудувати четверту гілку метро в Києві.
Банкопаду не буде. НБУ вірить в банківську систему. Регулятор зазначає, що вона стабілізувалася. “У найближчі роки ми не очікуємо якихось серйозних шоків, серйозних банкрутств. Ситуація нормалізувалася”, – заявив директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук.
Референдуми про вступ до НАТО та ЄС. У найближчому майбутньому в Україні начебто відбудуться референдуми щодо вступу в НАТО та щодо членства країни в Європейському Союзі, — заявив сьогодні Президент Петро Порошенко. Гарант висловив впевненість, що результати цих голосувань начебто будуть так само переконливо позитивними, як і на референдумі про незалежність України 1 грудня 1991 р..
Справді 500 км від Tesla Model 3. Американське Агентство з охорони навколишнього середовища (Environmental Protection Agency, EPA) офіційно підтвердило, що електричний люксовий седан Tesla Model 3 на одній підзарядці проїжджає близько 500 км. До таких показників прагнуть всі компанії, які зараз розробляють люксові суперкари. Причому деякі з них готуються значно перевищити позначку в 500 км. Чи вийде це у них – покаже час.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас