«Маски-шоу» частково забороняються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Маски-шоу» частково забороняються

Казна та Політика
851
Президент України Петро Порошенко підписав Закон України №7275 про захист бізнесу від неправомірних та незаконних дій чиновників та правоохоронців, — випливає зі слів глави держави на сьогоднішній зустрічі з представниками бізнесу.
«Я хотів би сьогодні у вашій присутності в цей урочистий момент підписати цей історичний документ», — заявив гарант і, взявши ручку, поставив свій підпис під документом.
Нагадаємо, 16 листопада Верховна Рада ухвалила в цілому як закон проект рішення №7275. Документ про внесення змін у деякі законодавчі акти стосовно забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування підтримали 312 народних депутатів.
Законопроект був спрямований на підвищення рівня захисту компаній під час досудового розслідування кримінального провадження. Вводиться обов’язкова відеофіксація під час обшуків, як і під час розгляду клопотань слідчим суддею (якщо мова не йде про негласні слідчі дії). Причому відеозапис має бути невід’ємним додатком до протоколу обшуку.
Людина може скористатися допомогою адвоката при проведенні обшуків у неї. Крім того, адвокат може самостійно вести зйомку обшуків, однак не може розголошувати дані досудового розслідування без письмового дозволу слідчого або прокурора. За розголошення таких даних передбачається кримінальна відповідальність.
Після проведення обшуку у людини судовий розгляд відбувається у закритому режимі, щоб попередити розголошення даних про особисте життя.
Щоб захистити представників компаній від вилучення комп’ютерів, сторону обвинувачення зобов’язують робити копію необхідної інформації без вилучення техніки із залученням спеціаліста. Виготовлені належним чином копії такої інформації прирівнюються до оригіналу, щоб забезпечити їх доказову силу.
Крім того, планують надати заявнику право отримувати витяг з ЄРДР стосовно його заяви або повідомлення про кримінальне правопорушення, а також встановити обов’язок слідчого, прокурора надати таку виписку протягом доби з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення.
При цьому людина, яка не є стороною провадження у випадку процесуальних дій щодо неї, отримує право заявляти клопотання про здійснення кримінального судочинства в розумні строки і оскаржити, зокрема, порушення таких строків.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас