Омелян озвучив середню вартість лоукост-квитків до Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян озвучив середню вартість лоукост-квитків до Європи

Казна та Політика
1508
Міністр інфраструктури Володимир Омелян прогнозує, що в 2018 році в Україну зайде не один новий лоукост, а середня вартість авіаперельотів лоукостами в країни Європи становитиме 30-50 євро.
Про це міністр заявив в інтерв’ю “Народной правде”.
“Я, власне, виходжу з того, що, якщо середній квиток на автобус коштує 50—100 євро, якщо залізницею це становитиме плюс-мінус таку саму ціну (але це тільки в Польщу, у найближчий пункт призначення), то відповідна ціна в 30—50 євро для лоукоста в країни Європи була б абсолютно адекватною”, — відзначив він.
При цьому, за словами міністра, планується, що наступного року на український ринок зайдуть відразу кілька бюджетних авіакомпаній.
“Ми сподіваємося, що це буде не один лоукост, а їх буде більше. Але, це вже залежатиме від переговорів державних аеропортів та інших аеропортів, які вестимуть такі переговори. Ставки високі. Адже всі розуміють, що людей, які готові літати за ціною, яка нижча у кілька разів, якщо не в десятки разів, дещо більше, ніж сьогодні”, – заявив Омелян.
Міністр підкреслив, що рано чи пізно, але лоукостери, такі, як Ryanair, наприклад, таки зайдуть на український ринок.
“Моя мета, щоб це було раніше, ніж пізніше. І я думаю, що МАУ до цього теж вже готові… Ми тоді матимемо чудову модель конкуренції між собою різних видів транспорту, до чого ми і маємо зрештою прийти. Як це відбувається в Європі, де кожний пасажир для себе обирає той вид транспорту, який для нього більш привабливий і вигідний”, – наголосив Омелян.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас