Вторинний чи первинний ринок нерухомості: де купити? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вторинний чи первинний ринок нерухомості: де купити?

Нерухомість
3471
Втомившись від “експертів” у нерухомості, які часто не володіють повною інформацією і не є фахівцями, ми, девелоперська компанія Kanzas Real Estate спільно з проектом ЖК «Престиж Хол», спираючись на свій багаторічний досвід розпочинаємо інформаційно—освітній проект в сфері нерухомості!
Купівля нерухомості — відповідальний процес, який потребує зваженого аналізу пропозицій на ринку. Метраж, інфраструктура, район, ціна — все це важливо для покупців усіх класів житла.
Однак перш ніж починати перегляд запропонованих об’єктів, необхідно визначитися з найголовнішим — вторинний чи первинний ринок.
Інвестиція чи реальна нерухомість
Житло купують в різних випадках — для проживання або в якості інвестиції (для збереження коштів, аби здавати його в оренду тощо).
Тим, хто бажає одразу після покупки заселитися, краще підійдуть варіанти на вторинному ринку. Адже квартири тут продаються вже готовими для проживання — з ремонтом і усіма комунікаціями.
Якщо головне призначення нерухомості — створення чи розширення бізнесу та заробіток коштів, рекомендують інвестувати в первинний ринок, причому в новобудови, що знаходяться на етапі будівництва.
Якщо порівнювати витрати на первинну нерухомість з ціною на аналогічне житло на вторинному ринку, різниця може сягати 10—20%. До того ж, деякі забудовники дають можливість інвестору виплачувати гроші поетапно, пропонують зробити покупку в кредит або за лізинговою схемою. Тоді як за готову нерухомість доведеться віддати всю суму одразу.
Вторинний чи первинний ринок нерухомості: де купити?
Ремонт з нуля — чи такий страшний вовк?
Одним з недоліків “первинки” часто називають відсутність ремонту. Заселяючись в нову квартиру, покупець фактично отримує “голі стіни”. Всі оздоблювальні роботи власнику найчастіше доводиться проводити самотужки, а це великий кусень роботи, який потребує немалих фінансових вкладень.
Однак останнім часом ситуація змінюється. Український ринок нерухомості розвивається за прикладом цивілізований країн, тому і в нас є забудовники, які здають в експлуатацію будинок не тільки з чистовим ремонтом, але й можуть зробити його за індивідуальним проектом.
Наприклад, ЖК Престиж Хол для того, аби власники квартир, могли вселитися в житло якнайшвидше, надають послуги з розробки дизайну та проведення ремонтних робіт ще до введення будинку в експлуатацію.
З іншого боку, квартира на “вторинці” може потребувати повної заміни інженерних комунікацій. Косметичний ремонт в більшості випадків перед продажем проводять, аби приховати дрібні зовнішні недоліки і привабити покупця приємною картинкою. Все інше, що залишається, умовно кажучи, “всередині” може згодом вилізти новому власнику боком. Найчастіше квартири продаються ще зі старими трубами і проводкою.
Свобода вибору чи пропозиції “в рамках”
До переваг квартири в новобудові також можна віднести використання сучасних технологій будівництва і високоякісних матеріалів. Утеплювачі шумо— і гідроізоляція дозволять жити комфортно, і економити на використанні тепла, води і електрики.
В нових будинках зазвичай використовуються продумані зручні планування, забудовники намагаються максимально урізноманітнити пропозиції, — вибір величезний. Тож людина може обрати те, що їй до смаку, а інколи, особливо в сегменті еліт, інвестору дають можливість самостійно визначати розмір кімнат і розміщення міжкімнатних стін в межах придбаного метражу.
Забудови радянських часів схожі одна на одну, та і проблеми мають спільні — крихітні санвузли, не набагато більші кухні, сторонні звуки з під’їзду і сусідських квартир, влітку стіни будинків швидко нагріваються, а взимку — охолоджуються, і цей перелік можна довго продовжувати.
Фінансові перспективи “первинки” і “вторинки”
Здавати в оренду житло зі свіженьким ремонтом в новому будинку і новими комунікаціями можна за більшу вартість, аніж аналогічну квартиру в старому будинку. Навіть якщо дизайн самого житла там вражаючий. Зношеність інженерних комунікацій, проблеми з електрикою чи постачанням води теж відображаються на вартості. Тим більше, термін придатності старих будинків уже наближається до свого кінця.
Назвати конкретний час, після якого будинок можна було б вважати непридатним для проживання, звісно, не можна. Все залежить, насамперед, від стану приміщення. Тим не менше, існують певні норми, які регулюють час використання різних елементів будівлі. Наприклад, водопровід і каналізація повинні замінюватися через 25 років з початку експлуатації, система опалення — кожні 30—40 років.
Звичайно, винятком можна вважати нові будинки, побудовані за сучасними стандартами. Зокрема монолітна і монолітно—каркасна технології будівництва вважаються зараз найбільш стійкими. Служитимуть довго і старі будівлі з цегли, оптимальний “вік” яких близько 125 років.
В той самий час, як “хрущовки”, побудовані з тонкостінних панелей, розраховані максимум на 40—50 років служби. Враховуючи те, що будівництво останніх проходило ще в 50—70 роках минулого століття, часу на безпечне проживання в таких будинках залишилося небагато.
Незважаючи на всі недоліки квартир старого житлового фонду, ціна на квадратні метри на “вторинці” збігається, а інколи навіть перевищує, вартість квартир в новобудовах.
Саме тому, зараз найкращий час для розумних інвестицій. Продавши стару нерухомість, отримані кошти можна інвестувати в нову — без фінансових втрат і додаткових витрат.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас