При аварії дрони Amazon навмисно розвалюватимуться в повітрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При аварії дрони Amazon навмисно розвалюватимуться в повітрі

Фондовий ринок
557
Щоб мінімізувати збиток від можливих зіткнень або відмови обладнання, безпілотники Amazon зможуть запускати систему саморуйнування. Заявку на патент нової технології компанія подала на цьому тижні, повідомляє Digital Trends.
Коли комерційна доставка дрона стане масовою, неминуче будуть відбуватися їх зіткнення в повітрі. А ще безпілотники почнуть падати через погодні умови або технічні неполадки. Зрозуміло, що такі випадки не будуть масовими, але вже зараз час задуматися про те, щоб це не викликало неприємних інцидентів на землі.
Amazon почав розробляти інноваційну систему, яка дозволить дронам, що потрапили в аварію, розпадатися на частини прямо в небі. Якщо системи безпілотника вийдуть з ладу через непередбачені погодні умови, а також у разі відмови роторної системи, бортового комп’ютера, акумулятора, датчиків польоту або інших серйозних несправностей, дрон почне автоматично від’єднувати одну за одною частини свого механізму з певними часовими проміжками. Це мінімізує потенційну шкоду для людей, тварин або об’єктів інфраструктури, на які вони можуть впасти.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас