Заарештовано колишнього міністра нафти Венесуели дель Піно і екс-голову PDVSA Мартінеса - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Заарештовано колишнього міністра нафти Венесуели дель Піно і екс-голову PDVSA Мартінеса - ЗМІ

Світ
128
Колишній міністр нафтової промисловості Венесуели Еулохіо Антоніо дель Піно Діас і екс-голова держкорпорації Petroleos de Venezuela (PDVSA) Нельсон Мартінес були заарештовані в ніч на четвер в рамках масштабного антикорупційного розслідування в країні, пише видання Zero Hedge.
Раніше про це повідомив колумбійський новинний канал NTN42.
Поки що невідомі точні підстави арешту, можливо, Е. дель Піно і Н.Мартінеса було затримано для допиту.
Передбачається, що пізніше в четвер держпрокурор Венесуели Тарек Сааб проведе прес-конференцію, на якій в тому числі оголосить про затримання і його причини.
Е. дель Піно активно користується Twitter, але останній пост датується 27 листопада. У ньому він вітає генерал-майора Мануеля Кеведо одночасно з призначенням міністром нафти Венесуели і головою PDVSA.
Наприкінці серпня президент Венесуели Ніколас Мадуро призначив Е. дель Піно на посаду міністра нафтової промисловості, помінявши його місцями з Н.Мартінесом, який тоді очолив держкорпорацію PDVSA.
У тому числі перед чиновниками було поставлено завдання збільшити російські і китайські інвестиції в держкомпанію. Крім того, Н.Мадуро закликав їх розширити участь інвесторів з Індії та Малайзії, які вже присутні в Оринокському нафтогазоносному басейні.
Н.Мартінес очолив нафтове відомство Венесуели в січні 2017 року, змінивши на цій посаді Е. дель Піно. Раніше М.Мартінес керував нафтопереробною Citgo Petroleum Corp. – афілійованою компанією PDVSA в США.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас