День фінансів, 30 листопада: поради НБУ для криптоінвесторів, фіктивні позови від ПриватБанку і різкий обвал курсу bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 30 листопада: поради НБУ для криптоінвесторів, фіктивні позови від ПриватБанку і різкий обвал курсу bitcoin

1310
У четвер, 30 листопада, в тонусі фінансистів тримав не тільки курс bitcoin, але і НБУ разом з іншими регуляторами.
Курс першої криптовалюти після стрімкого зростання за добу впав на 19%. За даними Coinmarketcap, встановивши під час торгів новий історичний максимум в 11427 доларів, курс bitcoin через 5 годин впав нижче ніж 9295 доларів за токен.
Всі, хто інвестують в криптовалюту, роблять це на власний ризик. Таку спільну заяву зробили сьогодні Нацбанк, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку та Нацкомфінпослуг. На думку регуляторів, правова природа криптовалют не дозволяє визнати їх ані грошовими коштами, ані електронними грошима, ані цінними паперами, ані грошовим сурогатом. І високі ризики, пов’язані з такими інвестиціями, не передбачають жодних гарантій, тим паче з боку держави.
Нацбанк порадив українцям не перейматися через подорожчання долара. За словами заступника голови Національного банку України (НБУ) Олега Чурія, волатильність гривні посилилася через майбутній Новий рік і закупівлі енергоносіїв.
МВФ працює над заохоченням українців за тривалу роботу. “Ми, зокрема, працюємо над тим, щоб у пенсійній системі було закладено достатнє заохочення за більш тривалий час роботи і більші внески в пенсійну систему, а також за декларування реального доходу”, – повідомив сьогодні постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.
І трохи новин про націоналізований ПриватБанк.
Олігарх Ігор Коломойський у Швейцарії дав свідчення НАБУ про “злочинне угруповання Гонтаревої”. За словами детективів НАБУ, колишній бенефіціар ПриватБанку у своїх свідченнях назвав членами злочинного угруповання Макара Пасенюка, Валерію Гонтареву, Катерину Рожкову, а також докладно розповів про те, як ухвалювалося рішення про націоналізацію ПриватБанку.
Від імені ПриватБанку подають фіктивні позови. ПриватБанк вимагає порушити кримінальні провадження проти авторів судових підробок. Як повідомила Служба безпеки ПриватБанку, було виявлено факт подання від імені Приватбанку до Господарського суду Дніпропетровської області трьох позовних заяв про стягнення заборгованості за кредитними договорами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас