ШІ визначив політичні погляди громадян за Google-панорамами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ визначив політичні погляди громадян за Google-панорамами

Кримінал
395
Стенфордські вчені з’ясували, що кількість автомобілів певних марок з високою точністю свідчить про політичні погляди їхніх власників. Для цього вони використовували ШІ-алгоритм, який проаналізував мільйони зображень з Google-панорам, пише Stanford News.
Дослідники кажуть, що тепер стало можливим визначити політичні уподобання жителів будь-якого окремо взятого району з Google-панорам. Зокрема, вони з’ясували, що велика кількість седанів на парковках свідчить про демократичні погляди мешканців округу, а пікапів — про республіканські.
Як точку відліку вчені використовували базу зображень з сайту з продажу автомобілів Edmunds.com. Щоб навчити алгоритм, їм довелося вручну класифікувати різні типи моделей. За їхніми словами, різницю між Honda Accord 2007 і 2008 року, наприклад, можна визначити лише за майже непомітною зміною форми задніх фар.
Дослідження стало можливим завдяки штучному інтелекту, який дозволив за кілька тижнів виконати роботу, яка у людини зайняла б десятки років. Алгоритм всього за два тижні відсортував 50 млн фотографій за маркою, моделлю і роком. Людині, яка працювала з відносно високою швидкістю — шість зображень на хвилину, знадобилося б 15 років для виконання цього завдання.
Після проведеного ШІ аналізу вчені порівняли дані про типи та місцезнаходження автомобілів з даними голосування на президентських виборах про демографічні фактори, такі як раса, освіта, дохід і уподобання виборців.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас