Євросоюз опублікує "чорний список" країн, які допомагають ухилятися від податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз опублікує "чорний список" країн, які допомагають ухилятися від податків

Світ
441
Євросоюз складе і опублікує список країн, які, на його думку, є “податковим раєм”, сприяють ухиленню від податків резидентами країн ЄС, повідомив у четвер на прес-конференції член Єврокомісії з економіки і фінансових справ П’єр Московісі.
Він повідомив, що список буде затверджений і оприлюднений в наступний вівторок Радою міністрів економіки та фінансів ЄС. Він складається на основі інформації, яку представлять всі країни-члени союзу.
“Це перший етап нашої боротьби з ухиленням від податків і “податковим раєм”. І це абсолютно фундаментальний етап”, – сказав він.
За його словами, для боротьби з ухиленням від податків і втечею грошей в офшори необхідна, насамперед, прозорість і гласність. Публікація списку “повинна дати сигнал всьому світу, що ЄС – це приклад фіскальної прозорості”.
Сама по собі транспарентність повинна мати стримуючий вплив на ухилення від податків, але можливі і “правові наслідки для країн, які у цьому списку.
П. Московісі негативно відповів на питання про існування в самому ЄС країн, які є “податковим раєм”.
“Всі країни ЄС відповідають міжнародним критеріям в галузі оподаткування і не можуть бути у списку, – сказав він. – Але це не означає, що ніде в ЄС немає агресивної практики оптимізації податків. Тому відповідь: ні, у ЄС не існує “податкового раю”; так, є проблеми ухилення від податків”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас