Alibaba може розмістити бонди на суму $5-7 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba може розмістити бонди на суму $5-7 млрд

Фондовий ринок
150
Китайський інтернет-гігант Alibaba Group Hodling Ltd. планує вийти на ринок корпоративного боргу, випустивши облігації п’яти траншів.
“Найдовшими” з них стануть 40-річні бонди. Раніше компанія не випускала папери з таким тривалим строком обігу, зазначає MarketWatch. Крім того, Alibaba запропонує інвесторам облігації з погашенням через 5,5 років, 10 років, 20 років і 30 років.
Це розміщення стане другим виходом компанії на ринок корпоративних бондів. В 2014 році, всього через місяць після первинного розміщення акцій (IPO) в США, Alibaba розмістила папери на суму $8 млрд.
Обсяг майбутнього випуску облігацій складе від $5 млрд до $7 млрд. Отримані від нього кошти будуть спрямовані на загальнокорпоративні потреби.
Alibaba має рейтинг “А” від трьох основних міжнародних рейтингових агентств Standard & Рoor’s, Moody’s і Fitch.
Прибутковість облігацій компанії з погашенням у листопаді 2024 року і купоном 3,6%, що найбільш активно торгуються в даний час, становить 3,149% річних, що на 76 базисних пунктів перевищує прибутковість аналогічних за терміном обігу US Treasuries, свідчать дані торгової платформи MarketAxess.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас