Чиста енергія в Австралії зрівняється за собівартістю з вугіллям до 2020 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиста енергія в Австралії зрівняється за собівартістю з вугіллям до 2020

Енергетика
380
Уповільнити повний перехід на «чисту» енергетику зможуть тільки низькі ціни на газ, які дозволять електростанціям на викопному паливі на рівних конкурувати з сонячними і вітровими електростанціями, пише The Sydney Morning Gerald.
У 2020 році в Австралії може наступити переломний момент в сфері відновлюваної енергетики. Очікується, що за собівартістю чиста енергія зрівняється з вугіллям. На думку лідера EY Global Advisory Power & Utilities Сержа Колле, «енергетичний паритет» настане у багатьох країнах світу до 2021 року, а Австралія цілком здатна досягти його роком раніше.
Справа в тому, що в країні дуже високі ціни на енергоносії, тому Австралія змушена вкладатися в розвиток технологій чистої енергетики, а також в розумні розподільні мережі електропостачання. За даними Австралійського національного університету, до 2020 року електроенергія від новозбудованих вітрових турбін і сонячних електростанцій буде дешевшою, ніж електрика від нових вугільних електростанцій. І це з урахуванням шкоди, яку викопне паливо завдає навколишньому середовищу. Дослідники вважають, що за сприятливих умов ціна на чисту енергію може впасти до $50 за мегават-годину до середини 2020-х.
Величезне значення при переході на відновлювані джерела матимуть ціни на газ. При вартості $3-$4 за гігаджоуль, електростанції на викопному паливі можуть протриматися досить довго. Але якщо вартість зросте до $10 за гігаджоуль, їхні дні полічені.
Очікується, що в найближчі роки підприємства будуть інвестувати величезні кошти в чисту енергетику Австралії. Бізнес приваблює зрозуміла система регулювання цієї галузі, низький рівень ризиків при високому захисті контрактних зобов’язань, а також надзвичайно розвинутий ринок з великими можливостями для зростання.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас