Міносвіти повідомило, як вступники в коледжі подаватимуть документи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти повідомило, як вступники в коледжі подаватимуть документи

Світ
225
Наступного року вступники в коледжі та технікуми на базі 11-ти класів будуть подавати документи виключно в електронній формі.
Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіти і науки України.
Відповідне нововведення передбачено умовами прийому для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2018 році, затвердженими наказом МОН, що вже пройшли реєстрацію в Міністерстві юстиції.
Таким вступникам потрібно буде створювати електронні кабінети в системі ЕГЕБО і через них подавати заяви, попередньо завантаживши необхідні документи. Будуть прийматися сертифікати ЗНО 2016, 2017 і 2018 років, крім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. З цих предметів приймаються тільки сертифікати 2018 року.
Подавати заяви в паперовій формі зможуть вступники на основі 11-ти класів, які мають право на пільги, розбіжності в ПІБ, даті народження, статі або громадянстві в атестаті та сертифікаті ЗНО, які подають іноземні документи про повну загальну середню освіту, атестати, видані до введення фотополімерних технологій їх виготовлення.
Ще однією підставою може бути неможливість зареєструвати електронний кабінет або подати заяву в електронній формі з інших причин, підтверджена довідкою приймальної комісії.
У паперовій формі, як і раніше, будуть подавати заяви і документи вступники на базі 9-ти класів. Для них приймання заяв почнеться 2 липня й триватиме до 18 годин 14 липня 2018.
Протягом 15-22 липня будуть проходити вступні екзамени, творчі конкурси та співбесіди. Рейтинговий список вступників оприлюднюється не пізніше 24 липня, а зарахування на місця держзамовлення буде не пізніше 30 липня.
Вступники на основі 11-ти класів зможуть реєструвати електронні кабінети і завантажувати в них документи з 2 липня, а подавати заяви – з 12 липня. Реєстрація триватиме до 18 годин 25 липня, а подання заяв – до 1 серпня для вступників на основі співбесіди, іспитів або творчих конкурсів, і до 8 серпня для осіб, які вступають на основі сертифікатів ЗНО.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас