Омелян озвучив втрати України через будівництво Керченського мосту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян озвучив втрати України через будівництво Керченського мосту

Казна та Політика
4716
Будівництво Керченського мосту потрібно терміново зупинити, міжнародна спільнота повинна запровадити додаткові санкції проти Росії. Про це у вівторок, 28 листопада, заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає прес-служба Міністерства.
Міністр нагадав, що 24 травня 2017 року Росія оголосила про обмеження параметрів для проходження суден, що прямують з Чорного в Азовське море і назад під аркою транспортного переходу (мосту) через Керченську протоку.
“А це втрати експорту тільки в США 1 млн тонн українського металу щорічно”, – йдеться в повідомленні.
Омелян також зазначив, що значно погіршився стан зернової логістики Азовського регіону внаслідок істотного подорожчання фрахту морських суден, які будуть відповідати габаритним вимогам пропуску через Керченську протоку.
Посол США в Україні Марі Йованович також вважає, що будівництво мосту через Керченську протоку Росією заважає здійсненню транспортного сполучення Україною з міжнародними ринками.
Нагадаємо, Україна буде судитися з Росією через міст до Криму, оскільки українські порти зазнають істотних збитків, якщо цей об’єкт буде добудований. Спір між Україною і РФ розгляне міжнародний арбітраж.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас