Посол США: будівництво Керченського моста обмежує транспортне сполучення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол США: будівництво Керченського моста обмежує транспортне сполучення

Казна та Політика
1003
Незаконне будівництво моста через Керченську протоку Російською Федерацією заважає здійсненню транспортного сполучення України з міжнародними ринками.
Про це заявила посол США в Україні Марі Йованович, передає Інтерфакс-Україна.
“Продовження Росією будівництва Керченського мосту значним чином обмежує доставку вантажів в українські порти на Азовському морі. Ці порти є важливими воротами для транспортування українського вугілля, металу і зерна на шляху до важливих міжнародних ринків”, – сказала Йованович, виступаючи на Міжнародній конференції з морської безпеки у вівторок в Києві.
Вона також зазначила, що незаконна анексія Криму Російською Федерацією призвела до втрати Україною 70% свого військово-морського флоту.
Посол додала, що Росія продовжує незаконно використовувати газові родовища України на Чорному морі.
“Росія захопила дві українські газові платформи, які продовжують функціонувати у виключній українській економічній зоні, таким чином, продовжується крадіжка українського газу”, – розповіла дипломат.
Йованович уточнила, що українські прикордонники і українські військово-морські сили, а також берегова охорона продовжують працювати над запобіганням цих викликів і усуненням їх наслідків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас