КНР спрямує $3 мільярди на інвестиції в Центральній та Східній Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР спрямує $3 мільярди на інвестиції в Центральній та Східній Європі

Світ
270
Китайська Народна Республіка виділить близько 3 млрд доларів на проекти в 16 державах Центральної та Східної Європи (ЦСЄ).
Як повідомив прем’єр Держради КНР Лі Кецян, 2 млрд доларів будуть перераховані по лінії держбанку China Development Bank на ініціативи, пов’язані з розвитком регіону.
Ще 1 мільярд (0,8 млрд євро) буде виділено в рамках програми інвестиційного співробітництва. Точних термінів, протягом яких надійдуть гроші, прем’єр Держради не назвав.
Фінансування надається у рамках міжнародної стратегії Пекіна щодо здійснення капіталовкладень, що має назву новий «Шовковий шлях».
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан охарактеризував інвестиційне співробітництво з КНР як «чудову можливість для розвитку, підкресливши, що Європа повинна «зробити з неї вигоду».
В кінці 2016 року Китай заснував холдингову компанію Sino-CEEF, покликану стати «новою платформою для економічного співробітництва між КНР та країнами Центральної та Східної Європи. Крім того, було засновано фонд Sino-CEE, головним завданням якого буде вкладення коштів у інфраструктурне співробітництво, високотехнологічні виробництва та індустрію масового споживання.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас