У Google розробили захист від підглядання для смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Google розробили захист від підглядання для смартфонів

Світ
1208
Google представили проект «електронного захисника екрану» — системи, яка стежить за тим, щоб ніхто не підглядав в екран вашого смартфона.
Винахід працює за допомогою фронтальної камери Google Pixel і алгоритму розпізнавання напрямку погляду і стежить за тим, щоб в екран дивилася тільки одна людина — його власник. На відео, яке зняли розробники програми Хе Цзюн Рю і Флоріан Шрофф, видно, як вона перериває роботу месенджера і показує, як хтось сторонній заглядає власнику через плече.
За словами Рю і Шроффа, їхня система працює при різному освітленні і з різними положеннями тіла і здатна розпізнати погляд за 2 мілісекунди. Такої високої швидкості вдалося добитися через те, що всі обчислення проводяться на смартфоні, а не відправляються в хмарний сервер компанії.
Це не перший крок Google в напрямку розпізнавання погляду. У компанії вже є патент від 2003 року на технологію керування курсором миші за допомогою погляду, а також системи оплати реклами Pay-Per-Gaze 2013 року, яка дозволяє стежити за тим, чи дивиться власник Google Glass на рекламний банер.
Крім того, нещодавно Google полегшила інтеграцію штучного інтелекту в смартфони та інші мобільні пристрої Android, випустивши інструмент TensorFlow Lite. Ця бібліотека для машинного навчання займає набагато менше місця і вимагає менше обчислювальних потужностей, ніж стандартні інструменти TensorFlow, що вийшли в 2015 році.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас